İşaretler evrenseldir ve dili ne olursa olsun her ülkede aynı şeyi anlatır ve insanlar bu görsellere göre hareket eder. Görsel fabrika, veri ve bilgilerin yalın bir üretim ortamında nasıl iletildiğini açıklayan bir terimdir. Yalın bir imalat ortamında, zaman ve bilgi aktarmaya adanmış kaynaklar, gerekli olsa da, bir atık şeklidir. İşaretler, çizelgeler ve andonlar gibi bilgileri iletmek için görsel yöntemleri kullanarak, bilgiye ihtiyacı olanlara kolayca erişilebilir. Tüm işlemlerin mevcut durumu hemen bellidir.
Ne İşe Yarar?
Görsellik; kolay anlaşılabilir, akılda kalabilir, etkili, disiplinli ve dikkat çekici bir çalışma ortamı sağlar. Görsel Fabrika sayesinde çalışan katılımı ve hedeflerle yönetim (Hoshin Kanri) gibi birçok yönetsel unsur daha etkin çalışacaktır.
Görsel olarak izlenebilir bir ortamda, mesajlar anında algılanır, daha hızlı cevaplanır, problemler önceden görülebilir. Görsel iletişime yer verilmeyen ortamlarda ise bir kargaşa hakim olur. Problemler hiç beklemediğimiz yerlerde hiç beklemediğimiz zamanlarda ortaya çıkar. Çünkü çoğu zaman problemin varlığından habersiz halde onların gelip bizi bulmalarını bekleriz
Size Ne Faydası Olacak?
Verimli ve zamanında iletişim, kuruluşların tüm potansiyelleriyle çalışabilmelerini sağlar.
- Hataları Azalttır
- Çalışan Ahlakını Artırır
- Makine Çalışma Süresini Artırır
- Makine Çalışma Hızlarını Artırır
- Devam Eden İşlerin Oranını Azaltır
- Görsel Fabrika, Şirketlerin dünya standartlarında performans göstermesini ve iletişim kurmasını sağlar.